Friday, 03.05.2024, 03:55 Aţi logat drept Гость |
Liceul Teoretic "Luceafărul"
Meniul site-ului
Noutăţi "fierbinţi"
Politică [21]
Economică [7]
Viaţa socială [7]
Cultură [8]
Sondajul nostru
Are Liceul nevoie de Web-site?
Total Răspunsuri: 67
Mini-chat
200
Home » Entries archive
 Presa rusă oferă detalii din discuţia telefonică pe care a avut-o marţi preşedintele Vladimir Voronin cu liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov. Astfel, preşedintele regiunii secesioniste a Republicii Moldova afirmă că va discuta cu Voronin numai după recunoaşterea de către Chişinău a Transnistriei.

    Tiraspolul insistă asupra schimbării formatului de negocieri, în sensul oferirii regimului separatist a statutului de subiect independent, şi semnării unui acord de prietenie şi colaborare. „Voronin m-a sunat pe 7 aprilie, practic, de aniversarea semnării protocolului în care se conţineau condiţiile şi perspectivele relaţiilor Transnistriei cu Moldova. A fost pe data de 9 aprilie 2001. În acesta era vorba despre condiţiile obligatorii pentru apropierea părţilor – despre limba rusă, ca a doua limbă oficială în Moldova, despre aderarea Moldovei la Uniunea Rusia-Belarus etc. Acest protocol a fost semnat de către mine şi Voroni ... Read more »

Categoria: Politică | Frecventări: 664 | Data: 10.04.2008 | Raiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

 Cereri pentru dreptul de a deveni voluntar al Olimpiadei-2008, care va demara la 8 august în China, au depus 22 mii de cetăţeni străini, comunică vineri agenţia Xinhua cu referire la comitetul organizatoric al ediciei a 29-a a Jocurilor Olimpice.

Primirea cererilor pentru funcţia de voluntar olimpic s-a finalizat la 31 martie. Pînă la acel moment 1 milion 126 mii de persoane şi-au expus dorinţa de a deveni voluntari al Jocurilor. Olimpiada de la Beijing va fi deservită de 70 mii de voluntari, Parolimpiada - de 30 mii. Acesta este un număr record de voluntari din întreaga istorie a Jocurilor.

Încă mai mulţi voluntari vor munci în cadrul celor şase programeînsoţitoare ale Olimpiadei-2008, cea mai mare dintre care va fi campania "Beijingul zîmbind". Se aşteaptă că numărul total de voluntari implicaţi va depăşi un milion de persoane, iar programele ca atare vor curinde practic întreaga populaţie a Beijingului.

Categoria: Cultură | Frecventări: 730 | Data: 04.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Focul Olimpic a sosit la Petersburg, i-a comunicat RIA Novosti un reprezentant al comitetului organizatoric al ştafetei.

În capitala de nord Focul a sosit pe calea aerului cu o rută specială din Istanbul, unde a avut loc etapa anterioară a ştafetei Focului. Ştafeta Focului Olimpic va trece sîmbătă prin oraşul de pe Neva, iar vineri el se va păstra în locul, pe care organizatorii nu-l numesc din motive de securitate. Etapa de la Petersburg se va începe sîmbătă la 10:30.

Prima va purta Focul cîştigătoarea Olimpiadei-1952, unde pentru prima oară a participat Uniunea Sovietică, reputata campioană olimpică Galina Zîbkina.

În total, la etapa de la Petersbugr, lungimea căreia va constitui 20,4 kilometri, Focul va fi purtat de 80 de participanţi, printre care "sportivi din fostul Leningrad, contemporanul Petersburg şi tineri - viitorul sportului capitalei de nord". În afară de aceasta, la ştafetă vor participa reprezentanţi ai mişcărilor parolimpice şi surdolimpice, inte ... Read more »

Categoria: Cultură | Frecventări: 764 | Data: 04.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

La 4 aprilie, la Moscova, Consiliul Economic al CSI va examina propunerile despre anularea pe etape a restricţiilor în comerţul reciproc, proiectele Convenţiei privind cooperarea transfrontalieră a ţărilor Comunităţii şi ale acordurilor cu privire la principiile politicii în domeniul reglementării valutare şi controlului valutar, a comunicat serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Economice a FR.

"Delegaţia rusă va fi condusă de membrul Consiliului Economic al CSI, vicepreşedintele Guvernului FR - şeful aparatului Guvernului FR Serghei Narîşkin", - se menţionează în comunicat.

Consiliul va mai examina chestiuni referitoare la introducerea modificărilor în Regulamentul cu privire la bugetul unic şi clasificarea bugetară a organelor CSI, la Regulamentul privind Consiliul şefilor serviciilor vamale ale ţărilor Comunităţii, despre ordinea calculărilor ratelor pentru cotizaţiile statelor CSI.

"În afară de aceasta, se presupune de a audia informaţia referitoare ... Read more »

Categoria: Economică | Frecventări: 701 | Data: 04.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

CHIŞINĂU, 4 aprilie.  Între 7 şi 8 aprilie la Chişinău va avea loc şedinţa a treia a Comisiei interguvernamentale moldo-kazahe pentru cooperarea economică, comunică agenţia NOVOSTI-MOLDOVA cu referire la Consulatul Kazahstanului în RM.

În cadrul ei vor fi examinate direcţiile prioritare ale conlucrării în economie, industrie, agricultură, ecologie şi alte domenii, precum şi chestiuni referitoare la semnarea documentelor bilaterale în sfera dezvoltării informaţionale, încurajării şi protecţiei reciproce a investiţiilor, susţinerea de către Moldova a intenţiilor Kazahstanului de a adera la Organizaţia Mondială a Comerţului.

Din delegaţia kazahă vor face parte 14 reprezentanţi ai diferitelor ministere şi departamente.

Categoria: Economică | Frecventări: 714 | Data: 04.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Adunarea Interparlamentară (AIP) a CSI şi Adunarea Parlamentară a OSCE intenţionează să elaboreze în comun standarde pentru observatorii internaţionali, care muncesc în alegeri, a comunicat preşedintele AIP, speakerul Consiliului Federaţiei Serghei Mironov. Biroul pentru institutele democratice şi drepturile omului al OSCE şi Adunarea Parlamentară a OSCE au refuzat să-şi delegheze observatorii la alegerile prezidenţiale din Rusia la 2 martie, explicîndu-şi refuzul prin restricţiile CEC a FR la numărul de observatori şi termenele activităţii lor. În legătură cu aceasta un şir de oficiali ruşi, inclusiv şeful CEC Vladimir Ciurov şi reprezentanţii MAE, s-au pronunţat pentru elaborarea unor norme internaţionale unice de monitorizare a alegerilor.

"Astăzi dimineaţă am convenit cu domnul Lenmarker, preşedintele Adunării Parlamentare a OSCE, să creăm un grup de lucru în scopul pregătirii propunerilor la întregul complex de probleme ale monitorizării internaţionale", - a spus Mironov, inau ... Read more »

Categoria: Politică | Frecventări: 668 | Data: 04.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

CHIŞINĂU, 3 aprilie / Coresp. "Novosti - Moldova"/. Noi dorim să identificăm o soluţie viabilă pentru problema transnistreană, care, timp de peste 16 ani, rămîne o zonă de instabilitate ce afectează securitatea regională. Ţara mea continuă să fie şi azi unicul stat din Europa de Est divizat politic şi teritorial, cu peste jumătate de milion de cetăţeni moldoveni ţinuţi ostatici de un regim separatist. Această declaraţie a făcuto Preşedintele RM Vladimir Voronin, rostind joi un discurs la summitul NATO de la Bucureşti, comunică agenţia NOVOSTI-MOLDOVA.

Potrivit spuselor şefului statului, sînt evidente efectele la scară regională ale acestui conflict, blocajele pe care le creează el pentru procesele de modernizare a Republicii Moldova, precum şi interferenţa problematicii transnistrene cu subiecte actuale de securitate internaţională cum ar fi Tratatul FACE, extinderea NATO, sistemele de apărare antirachetă în Europa sau cazul Kosovo.

... Read more »

Categoria: Politică | Frecventări: 674 | Data: 04.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

  Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Zinaida Greceanâi, nu exclude că relaţiile dintre Chişinău şi Bucureşti se vor îmbunătăţi pe parcursul mandatului său, dar acest lucru va fi realizat doar din perspectiva aderării Republicii Moldova la structurile Uniunii Europene (UE).

    Ex-premierul Vasile Tarlev a părăsit definitiv Casa Guvernului de la Chişinău pe care a condus-o mai bine de şapte ani. În cadrul zilei de luni, 31 martie curent, Vasile Tarlev a transmis oficial ştafeta noului prim-ministru, Zinaida Greceanâi, declarând că noul guvern, a cărui componenţă nu s-a schimbat prea mult, trebuie nemijlocit să ducă la bun sfârşit proiectele economice şi sociale care au început în timpul mandatului său. „Noi, ca şi oameni, suntem temporari pe acest pământ, dar în calitate de şefi, suntem şi mai temporari. Plec din serviciul ţării, pe care am slujit-o timp de şapte ani, cu inima împăcată că am lăsat o urmă, zic eu, destul de bun ... Read more »

Categoria: Politică | Frecventări: 652 | Data: 03.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (1)

A fost lansat Programul de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii finanţat de Guvernul Japoniei. Ministerul Economiei şi Comerţului al Republicii Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, anunţă lansarea Programului de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, Tranşa a IV-a, şi a Fondului partener pentru Tranşa II, pentru promovarea eforturilor privind ajustările economice structurale.

    Astfel, începând cu perioada 31 martie-16 mai, doritorii de a beneficia de creditare, vor putea începe să prezinte setul de documente necesare pentru participare la program. Cererile de solicitare pentru participare la program urmează să vizeze procurări de echipament în valoare minimă de 5 milioane yeni japonezi (ceea ce reprezintă echivalentul a 48,5 mii de dolari) şi maximă de 24 (milioane yeni japonezi (circa 233 mii de dolari). În cadrul programului, va fi achiz ... Read more »

Categoria: Economică | Frecventări: 772 | Data: 03.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (2)

Bucureştiul este pregătit să găzduiască cel mai important eveniment organizat vreodată de către România – cel de-al XX-lea Summit NATO, care se desfăşoară în perioada 2-4 aprilie. La manifestare sunt aşteptaţi 24 de şefi de stat şi 87 de demnitari cu rang de ministru.

    La reuniunea la nivel înalt a Alianţei vor fi prezenţi, în total, 3 000 de delegaţi din cele 26 de state membre şi 3 500 de jurnalişti, Summitul urmând să se desfăşoare pe patru niveluri ale Palatului Parlamentului. Pentru întâlnire au fost pregătiţi peste 200 de ofiţeri de legătură şi 150 de voluntari pentru asistenţă jurnaliştilor în Centrul Media, tineri care provin din facultăţile de comunicare şi ştiinţe politice din Bucureşti. De asemenea, a fost pregătite 16 săli de conferinţe de presă cu traduceri simultane, două studiouri TV şi două studiouri radio, facilităţi bancare. „Va fi cel mai mare Summit din istoria NATO”, a declarat recent Kurt Volker, subsecretarul a ... Read more »

Ataşări: Image 1
Categoria: Politică | Frecventări: 661 | Data: 03.04.2008 | Raiting: 5.0/1 | Comentarii (6)

« 1 2 3 4
Logare
Calendarul noutăţilor
«  May 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Căutare
Prieteni
Online

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0