Friday, 03.05.2024, 03:27 Aţi logat drept Гость |
Liceul Teoretic "Luceafărul"
Meniul site-ului
Noutăţi "fierbinţi"
Politică [21]
Economică [7]
Viaţa socială [7]
Cultură [8]
Sondajul nostru
Are Liceul nevoie de Web-site?
Total Răspunsuri: 67
Mini-chat
200
Home » Viaţa socială
    Mai mulţi membri ai unor organizaţii obşteşti din satul Pârâta, raionul Dubăsari, de pe malul râului Nistru, sunt nemulţumiţi de faptul că în imediata apropiere de întovărăşirile pe care le reprezintă au fost defrişate 1,2 hectare de pădure. Potrivit lor, iniţial, pe terenul defrişat trebuiau să fie sădiţi alţi copaci, însă, potrivit unor surse neoficiale pe care le deţin localnicii, acest teren ar urma să fie vândut pentru construcţia unor vile.

    Ziarul FLUX a mai inserat în paginile sale, la 18 iunie 2007, un articol cu acelaşi titlu – „Pădure de stejari sau vile?”, în care a fost reflectată această problemă şi în care era menţionat că localnicii erau alarmaţi de situaţia creată şi chiar au ameninţat că vor da foc la toate construcţiile dacă se va dovedi că au dreptate.

    La acel moment, reprezentanţii organizaţiilor obşteşti „Irigator”, care s ... Read more »

Categoria: Viaţa socială | Frecventări: 1354 | Data: 25.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

 Acum aproximativ 100 de zile, în familia telefoniei GSM apărea un nou membru – EVENTIS.

    Un membru tânăr, dar cu aspiraţii mari. Companiei EVENTIS nu i-a trebuit mult timp pentru a cuceri inimile clienţilor săi cu promoţii, servicii şi tehnologii ultraperformante. Potrivit unor date statistice, dinamica de abonare a companiei EVENTIS o depăşeşte pe cea a concurenţilor, lucru neaşteptat pentru toţi.


    Odată cu majorarea numărului abonaţilor creşte şi acoperirea EVENTIS pe ţară. Acum, cu EVENTIS puteţi comunica în Chişinău şi suburbiile acestuia, în raioanele Criuleni, Dubăsari, Străşeni, Călăraşi, Orhei, Sângerei, Bălţi, Floreşti, Soroca şi împrejurimile acestora. Trebuie de menţionat că în aceste regiuni nu doar se comunică cu EVENTIS, dar se face la cea mai înaltă calitate şi acest lucru este demonstrat de aprecierile făcute de clienţi. Managerul PR, Nicolae Luca, a declarat că ... Read more »

Categoria: Viaţa socială | Frecventări: 722 | Data: 18.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Tulburările de vedere influenţează negativ activităţile pe care le desfăşurăm, motiv pentru care sănătatea ochilor reprezintă un factor esenţial pentru calitatea vieţii noastre. Zicala „scump ca lumina ochilor“ simbolizează, de fapt, totul despre importanţa vederii. Fiind organe foarte sensibile, ochii sunt supuşi zilnic influenţelor mediului înconjurător. Circulaţia în mijloacele de transport descoperite, vântul, unele profesiuni, predispun mai ales la pătrunderea în ochi a corpilor străini. Din păcate, populaţia de rând nu conştientizează pericolul pe care-l reprezintă aceşti corpi străini şi, deseori, tărăgănarea vizitei la medic duce la complicaţii nedorite.
Pericolul din jur

    Corpii străini care pătrund în ochiul omului sunt foarte variaţi: praf, nisip, zgură, fragmente de metale, de polizor, de sticlă, de lemn, insecte etc. În funcţie de dimensiuni şi de viteza cu care se mişcă par ... Read more »

Categoria: Viaţa socială | Frecventări: 786 | Data: 17.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

 Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că există o legătură clară între expunerea la substanţe pesticide şi un risc crescut de îmbolnăvire de maladia Parkinson, conform unui studiu publicat în ultimul număr al jurnalului BMC Neurology. Cercetătorii americani care au realizat acest studiu la care au participat 600 de voluntari, au ajuns la concluzia că persoanele expuse la contactul cu substanţe pesticide întâmpină un risc de 1,6 ori mai mare de a se îmbolnăvi de maladia Parkinson decât persoanele care nu au intrat în contact cu aceste substanţe. Conform cercetătorilor această maladie este declanşată de anumiţi factori genetici care nu au fost încă identificaţi.

    ‘’Nu ştim cu exactitate care sunt factorii care declanşează maladia Parkinson’’, a declarat prof. Kieren Breen de la Parkinson’s Disease Society.

    În ultima perioadă de timp au fost identificate anumite mutaţii genetice care duc l ... Read more »

Categoria: Viaţa socială | Frecventări: 688 | Data: 17.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Mai mulţi ecologişti susţin că dezastrul ecologic din zona lacului „Valea Morilor” a fost creat din cauza indiferenţei şi a metodelor iraţionale practicate de fosta conducere a primăriei, în momentul în care a demarat procesul de reconstrucţie şi reamenajare a Sistemului natural „Valea Morilor”. Potrivit lor, acest lucru nu era să se întâmple dacă se ţinea cont de propunerile ecologiştilor, privind extragerea nămolului din acest lac.

    Astfel, proiectul de evacuare a nămolului trebuia să fie finisat încă la sfârşitul lunii martie a anului curent, însă din cauza lipsei surselor financiare, primăria capitalei a stopat acest proces.

    În prezent, atât reprezentanţii actuali ai Primăriei, cât şi majoritatea ecologiştilor susţin că lucrările de amenajare a acestui lac au demarat cu mai multe încălcări din partea fostei administraţii, inclusiv fără a exista vreun aviz sau un studiu ecologic efectuat în ac ... Read more »

Categoria: Viaţa socială | Frecventări: 1063 | Data: 17.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

„Cutiile negre” ale aeronavei AN-32, care s-a prăbuşit vinerea trecută pe aeroportul din Chişinău, au fost deja recuperate de specialişti şi, în timpul cel mai apropiat, va începe descifrarea lor. În acest scop a fost solicitat ajutorul specialiştilor din Ucraina şi Rusia, inclusiv din cadrul Comisiei Aeronautice Interstatale cu sediul la Moscova. Afirmaţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă de către directorul general interimar al Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile (ASAC), Iurie Zidu.

    Potrivit lui Zidu, aeronava AN-32, care aparţinea companiei aeriene „KATA Air Transport Co.LTD” din Republica Sudan, a decolat de pe Aeroportul Internaţional Chişinău la ora 22.02, având la bord 8 persoane şi peste 2 mii kg de uleiuri.

    În scurt timp după decolare, dispecerul a recepţionat de la echipaj semnalul despre o defecţiune a utilajului de bord. Comandantul aeronavei a decis să revină l ... Read more »

Categoria: Viaţa socială | Frecventări: 732 | Data: 16.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

 Un avion de transport, AN-32, cu opt persoane la bord, toţi membri ai echipajului, s-a prăbuşit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Aeroportul internaţional Chişinău.

    Tragedia s-a produs după numai câteva minute de la decolarea navei, când echipajul a depistat nereguli în funcţionarea motorului. Potrivit datelor Departamentului situaţii excepţionale, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe şi autospeciale cu pompieri. Deocamdată, au fost recuperate şapte din cele opt cadavre, iar identitatea lor nu a fost stabilită. Potrivit unor surse, echipajul era format din cetăţeni moldoveni şi ucraineni. În acelaşi timp, se vehiculează ipoteza potrivit căreia la bordul Aeronavei Antonov-32 s-ar fi aflat doar cetăţeni moldoveni.

    Administraţia aeroportului a anunţat că a fost anulată aterizarea pe aeroport a două curse aeriene.

... Read more »

Categoria: Viaţa socială | Frecventări: 804 | Data: 14.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Logare
Calendarul noutăţilor
«  May 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Căutare
Prieteni
Online

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0