Friday, 17.05.2024, 13:19 Aţi logat drept Гость |
Liceul Teoretic "Luceafărul"
Meniul site-ului
Noutăţi "fierbinţi"
Politică [21]
Economică [7]
Viaţa socială [7]
Cultură [8]
Sondajul nostru
Care este vectorul de orientare a Moldovei?
Total Răspunsuri: 48
Mini-chat
200
Home » 2008 » April » 3 » A fost lansat Programul de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii finanţat de Guvernul Japoniei. Ministerul
A fost lansat Programul de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii finanţat de Guvernul Japoniei. Ministerul
12:04

A fost lansat Programul de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii finanţat de Guvernul Japoniei. Ministerul Economiei şi Comerţului al Republicii Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, anunţă lansarea Programului de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, Tranşa a IV-a, şi a Fondului partener pentru Tranşa II, pentru promovarea eforturilor privind ajustările economice structurale.

    Astfel, începând cu perioada 31 martie-16 mai, doritorii de a beneficia de creditare, vor putea începe să prezinte setul de documente necesare pentru participare la program. Cererile de solicitare pentru participare la program urmează să vizeze procurări de echipament în valoare minimă de 5 milioane yeni japonezi (ceea ce reprezintă echivalentul a 48,5 mii de dolari) şi maximă de 24 (milioane yeni japonezi (circa 233 mii de dolari). În cadrul programului, va fi achiziţionat echipament de import, ce va fi scutit de plata taxei pe valoare adăugată şi taxele vamale. Pentru procurare nu se va accepta unităţi tehnice şi echipament agricol (combine, tractoare, semănători etc.), precum şi unităţi de transport, inclusiv cele specializate.

    Viceministrul Economiei şi Comerţului, Viorel Melnic, a declarat vineri, 28 martie, că programul respectiv este destinat facilitării procurării de către întreprinderile mici şi mijlocii a echipamentului de producere, care va fi oferit beneficiarilor în regim de leasing, pe o perioadă de 1 an, fără gaj şi fără dobândă. Preţul total al echipamentului se va achita în mai multe tranşe, avansul constituind 25 la sută din valoarea acestuia. În cazul în care beneficiarii, conform contractului de leasing, vor achita în termenele stabilite 60 la sută din preţul echipamentului, 40 la sută din suma acestuia va fi oferită drept grant.

    Toate achiziţiile din cadrul programului vor fi efectuate de către agenţia britanică „Crown Agents”, care este o companie autorizată pentru procurări, ce activează pentru şi în numele Guvernului Republicii Moldova.

    Potrivit lui Melnic, sunt eligibili subiecţii sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, care au un număr de salariaţi de maximum 49 de persoane, care au venituri din vânzări de maximum 25 milioane de lei, nu au restanţe la plata impozitelor, taxelor, precum şi faţă de instituţiile financiar-bancare. De asemenea, o condiţie este şi faptul că afacerea nu trebuie să fie amplasată în municipiile Chişinău şi Bălţi.

    Potrivit datelor MEC, pe parcursul anilor 2005–2007 numărul total de beneficiari ai Programului de susţinere şi dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii constituie 70 de agenţi economici. Până în prezent, beneficiarilor programului le-au fost livrate 69 de echipamente de producere în valoare totală de 6,64 milioane dolari. De menţionat că până în prezent, partea niponă a acordat Republicii Moldova asistenţă financiară în sumă de circa 42,3 milioane dolari.

Categoria: Economică | Vizite: 776 | Adăugat de: luceafarul | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 2
07.04.2008
2. stopsueta [Material]
finantat de guvernul Japonez insa in acelasi timp guvernul Moldovei vinde proprietatea de stat si ridica inflatia

03.04.2008
1. Svidcenco (Hitler) [Material]
da ! tema anului ! stimularea intreprinderilor mici si mijlicii ar trebui sa devina preocupatiea de baza a guvernului ! Anume interprinderile mici si mijlocii aduc statului cel mai mult venit in tarile dezvoltate ale lumii ! Este bine ca ajutorul economic este repartizat in regiunile Moldovei si nu in Chisinau si Balti doar ! Este foarte interesant de ce anume companiea britanica "Crown Agents " activeaza pentru si numele Guvernului Moldovei ! alarmant ! Asteptam minunea - economica in Moldova ! toti dupa credite !


Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Logare
Calendarul noutăţilor
«  April 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Căutare
Prieteni
Online

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0