Sunday, 19.05.2024, 02:33 Aţi logat drept Гость |
Liceul Teoretic "Luceafărul"
Meniul site-ului
Noutăţi "fierbinţi"
Politică [21]
Economică [7]
Viaţa socială [7]
Cultură [8]
Sondajul nostru
Are Liceul nevoie de Web-site?
Total Răspunsuri: 67
Mini-chat
200
Home » 2008 » April » 11 » R. Moldova are undă verde pentru apropiere de Europa prin intermediul turismului
R. Moldova are undă verde pentru apropiere de Europa prin intermediul turismului
11:37

R. Moldova este invitată de către România să pună un nou început de colaborare şi dezvoltare a relaţiilor din domeniul turistic dintre cele două ţări, transmite Info-Prim Neo.

Lucia Morariu, secretarul de Stat al Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL) din ţara vecină, a spus în cadrul evenimentului de inaugurarea a unui nou Birou de Promovare şi Informare Turistică al României în R. Moldova că relaţiile în domeniul turismului dintre România şi R. Moldova au fost neglijate în ultimii ani.

Cu scopul de a redresa situaţia creată, Guvernul României, prin intermediul (MIMMCTPL) vine cu un proiect de colaborare în domeniul turismului pentru R. Moldova.

Astfel, potrivit sursei citate, R. Moldova are toată susţinerea financiară, dar şi morală din partea României pentru a începe o nouă etapă în dezvoltarea relaţiilor din domeniul turismului. „Este foarte important să revenim în R. Moldova, să revenim pe calea turismului - o cale a păcii şi a înţelegerii - în această ţară frumoasă, ţară soră, ţară prietenă. Dezvoltând împreună afaceri în domeniul turismului, suntem convinşi că ne vom poziţiona altfel pe harta Europei”, a opinat Lucia Morariu.

Potrivit sursei citate, pentru ca să existe o promovare la nivel de ţară a serviciilor în domeniul turismului este nevoie de buget. Pentru ca să existe buget, trebuie să existe voinţă politică în domeniul turismului. Secretarul de Stat al (MIMMCTPL) a declarat în cadrul evenimentului că această voinţă există din partea României. În prezent, România este deschisă spre colaborare, spre promovarea serviciilor turistice din R. Moldova prin acordarea de asistenţă şi ajutor în modificarea legislaţiei şi prin participarea la conferinţe şi târguri comune cu profil turistic.

În aceste condiţii, potrivit Luciei Morariu, România îşi propune să susţină operatorii de turism din R. Moldova, oferindu-le posibilitatea să participe alături de România la programe turistice combinate România – R. Moldova prin facilitarea prezenţei gratuite a acestora la expoziţiile de turism din ţară şi străinătate alături de standurile oficiale ale României. Tot ce trebuie să facă operatorii turistici moldoveni este să promoveze produse şi servicii de înaltă calitate.

Se mai propune dezvoltarea unui program în parteneriat de participare în comun la expoziţii de turism din străinătate.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost lansată ideea ca asociaţiile turistice de pe ambele maluri ale Prutului, împreună cu Guvernul României, să organizeze în parteneriat o serie de evenimente „în oglindă”.

Noul Birou de Turism este inaugurat pentru a prelua toate obiectivele noului proiect propus de (MIMMCTPL), în vederea dezvoltării unui parteneriat de durată.

Prezent la eveniment, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a afirmat că dezvoltarea relaţiilor turistice dintre România şi R. Moldova constituie o prioritatea la etapa actuală. Edilul de la Chişinău susţine că turismul este una dintre sursele de perspectivă a R. Moldova. Dorin Chirtoacă a subliniat că proiectul iniţiat de (MIMMCTPL) se pliază foarte bine pe tendinţa de dezvoltare a turismului care se înregistrează în această parte a Europei. 

Categoria: Politică | Vizite: 693 | Adăugat de: luceafarul | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Logare
Calendarul noutăţilor
«  April 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Căutare
Prieteni
Online

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0