Tuesday, 07.05.2024, 20:09 Aţi logat drept Гость |
Liceul Teoretic "Luceafărul"
Meniul site-ului
Noutăţi "fierbinţi"
Politică [21]
Economică [7]
Viaţa socială [7]
Cultură [8]
Sondajul nostru
Are Liceul nevoie de Web-site?
Total Răspunsuri: 67
Mini-chat
200
Home » 2008 » April » 17
Tulburările de vedere influenţează negativ activităţile pe care le desfăşurăm, motiv pentru care sănătatea ochilor reprezintă un factor esenţial pentru calitatea vieţii noastre. Zicala „scump ca lumina ochilor“ simbolizează, de fapt, totul despre importanţa vederii. Fiind organe foarte sensibile, ochii sunt supuşi zilnic influenţelor mediului înconjurător. Circulaţia în mijloacele de transport descoperite, vântul, unele profesiuni, predispun mai ales la pătrunderea în ochi a corpilor străini. Din păcate, populaţia de rând nu conştientizează pericolul pe care-l reprezintă aceşti corpi străini şi, deseori, tărăgănarea vizitei la medic duce la complicaţii nedorite.
Pericolul din jur

    Corpii străini care pătrund în ochiul omului sunt foarte variaţi: praf, nisip, zgură, fragmente de metale, de polizor, de sticlă, de lemn, insecte etc. În funcţie de dimensiuni şi de viteza cu care se mişcă par ... Read more »

Categoria: Viaţa socială | Frecventări: 787 | Data: 17.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

 Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că există o legătură clară între expunerea la substanţe pesticide şi un risc crescut de îmbolnăvire de maladia Parkinson, conform unui studiu publicat în ultimul număr al jurnalului BMC Neurology. Cercetătorii americani care au realizat acest studiu la care au participat 600 de voluntari, au ajuns la concluzia că persoanele expuse la contactul cu substanţe pesticide întâmpină un risc de 1,6 ori mai mare de a se îmbolnăvi de maladia Parkinson decât persoanele care nu au intrat în contact cu aceste substanţe. Conform cercetătorilor această maladie este declanşată de anumiţi factori genetici care nu au fost încă identificaţi.

    ‘’Nu ştim cu exactitate care sunt factorii care declanşează maladia Parkinson’’, a declarat prof. Kieren Breen de la Parkinson’s Disease Society.

    În ultima perioadă de timp au fost identificate anumite mutaţii genetice care duc l ... Read more »

Categoria: Viaţa socială | Frecventări: 689 | Data: 17.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Comisia Europeană a decis trimiterea în faţa Curţii Europene de Justiţie a opt state membre ale UE pentru că nu recunosc diplomele de studii obţinute în Bulgaria şi România.

    Potrivit presei internaţionale, este vorba despre Austria, Cipru, Belgia, Franţa, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Spania. Potrivit oficialilor europeni aceste ţări ar fi trebuit să îşi modifice legislaţia odată cu aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, pe data de 1 ianuarie 2007. Potrivit Radio România Actualităţi, Comisia Europeană, încă anul trecut, a expediat acestor state, în două rânduri, scrisori de avertizare, însă niciuna dintre ţările vizate nu s-a conformat cerinţelor. Executivul european îşi motivează decizia prin faptul că românii şi bulgarii sunt discriminaţi atunci când intenţionează să ocupe un post sau să îşi continue studiile în străinătate. În motivaţie se arată că cetăţenii celor două state au întâmpinat dificultăţi la angajare şi de ... Read more »

Categoria: Politică | Frecventări: 666 | Data: 17.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

 Salariul primului preşedinte al UE ar putea fi de 270 de mii de euro. Astfel, acestuia i se va oferi gratuit o reşedinţă în care va putea locui pe tot parcursul mandatului, iar asistenţa preşedintelui ar putea fi compusă din 20 de persoane.

    Potrivit presei ruse, ambasadorii statelor membre UE la Bruxelles deja au demarat procesul de elaborare a viitoarelor funcţii ale viitorului preşedinte a acestei organizaţii regionale.

    Astfel, viitorul şef al UE va fi ales pe o perioadă de 2 ani şi jumătate de către liderii statelor membre şi va reprezenta UE pe plan internaţional.

Categoria: Politică | Frecventări: 748 | Data: 17.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Mai mulţi ecologişti susţin că dezastrul ecologic din zona lacului „Valea Morilor” a fost creat din cauza indiferenţei şi a metodelor iraţionale practicate de fosta conducere a primăriei, în momentul în care a demarat procesul de reconstrucţie şi reamenajare a Sistemului natural „Valea Morilor”. Potrivit lor, acest lucru nu era să se întâmple dacă se ţinea cont de propunerile ecologiştilor, privind extragerea nămolului din acest lac.

    Astfel, proiectul de evacuare a nămolului trebuia să fie finisat încă la sfârşitul lunii martie a anului curent, însă din cauza lipsei surselor financiare, primăria capitalei a stopat acest proces.

    În prezent, atât reprezentanţii actuali ai Primăriei, cât şi majoritatea ecologiştilor susţin că lucrările de amenajare a acestui lac au demarat cu mai multe încălcări din partea fostei administraţii, inclusiv fără a exista vreun aviz sau un studiu ecologic efectuat în ac ... Read more »

Categoria: Viaţa socială | Frecventări: 1064 | Data: 17.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Logare
Calendarul noutăţilor
«  April 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Căutare
Prieteni
Online

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0