Wednesday, 08.05.2024, 03:21 Aţi logat drept Гость |
Liceul Teoretic "Luceafărul"
Meniul site-ului
Noutăţi "fierbinţi"
Politică [21]
Economică [7]
Viaţa socială [7]
Cultură [8]
Sondajul nostru
Are Liceul nevoie de Web-site?
Total Răspunsuri: 67
Mini-chat
200
Home » 2008 » April » 11

O delegaţie compusă din reprezentanţi ai 10 companii din Portugalia se află în perioada 9-11 aprilie la Chişinău, unde se documentează în legătură cu oportunităţile investiţionale din Moldova.
Joi, 10 aprilie, membrii delegaţiei au avut o întrevedere cu  prim-vicepremierul, ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon.  

Businessmenii portighezi reprezintă companii din transport, construcţii publice, finanţe, căi ferate, infrastructură (drumuri, autostrăzi), farmaceutică. În cadrul întrevederii busenessmenii portughezi au demonstrat un deosebit interes faţă de dezvoltarea proiectelor pe termen mediu şi lung în domeniul energiei, sistemiş motivaţional pentru investitorii străini, industria construcţiei - metalomecanica, construcţia civilă, specialităţile complementare lucrărilor publice şi private, perspectivele de piaţă pentru investiţii publice şi private în următorii 5-10 ani etc.

Oamenii de afaceri portughezi au fost informaţi despre regimurile ... Read more »

Categoria: Economică | Frecventări: 762 | Data: 11.04.2008 | Raiting: 5.0/1 | Comentarii (0)

R. Moldova este invitată de către România să pună un nou început de colaborare şi dezvoltare a relaţiilor din domeniul turistic dintre cele două ţări, transmite Info-Prim Neo.

Lucia Morariu, secretarul de Stat al Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL) din ţara vecină, a spus în cadrul evenimentului de inaugurarea a unui nou Birou de Promovare şi Informare Turistică al României în R. Moldova că relaţiile în domeniul turismului dintre România şi R. Moldova au fost neglijate în ultimii ani.

Cu scopul de a redresa situaţia creată, Guvernul României, prin intermediul (MIMMCTPL) vine cu un proiect de colaborare în domeniul turismului pentru R. Moldova.

Astfel, potrivit sursei citate, R. Moldova are toată susţinerea financiară, dar şi morală din partea României pentru a începe o nouă etapă în dezvoltarea relaţiilor din domeniul turismului. „Este foarte important să revenim în R. Moldova, să revenim pe calea tur ... Read more »

Categoria: Politică | Frecventări: 690 | Data: 11.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Comitetul Helsinki pentru Apărarea Drepturilor Omului din Republica Moldova (CHDOM) a adus la cunoştinţa opiniei publice încă un caz de încălcare flagrantă a drepturilor deţinuţilor. Este povestea unui condamnat din penitenciarul nr. 1 din Taraclia, torturat şi obligat să mănânce scrisorile pe care i le-a scris spicherului Marian Lupu, transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele organizaţiei, Ştefan Urâtu, a comunicat joi, 10 aprilie, într-o conferinţă de presă, că a aflat despre acest caz ca rezultat al unei sesizări telefonice anonime. O delegaţie a CHDOM s-a deplasat la faţa locului pentru a examina situaţia. Apărătorii drepturilor omului au constatat că deţinutul prezenta numeroase vânătăi şi leziuni corporale. Acesta a povestit că a fost insultat, ameninţat şi bătut de către un funcţionar al penitenciarul. A fost lovit cu picioarele în piept, lovit cu capul de pereţi fiind obligat să mănânce scrisorile către preşedintele Parlamentului în care povestea despre modul în care sunt m ... Read more »
Categoria: Politică | Frecventări: 1274 | Data: 11.04.2008 | Raiting: 0.0/0 | Comentarii (0)

Logare
Calendarul noutăţilor
«  April 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Căutare
Prieteni
Online

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0